15 Αυγούστου 2015

3η Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων // 20-23 Αυγούστου στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα

αναδημοσίευση από: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 3ης Συνάντησης Νέων Αρχιτεκτόνων

προγραμμασυναντησης 



Η 3η Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από Πέμπτη 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου, στον ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Πηλίου.

Περισσότερα για τον ξενώνα που αποτελεί δωρεά στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων στη μνήμη του φοιτητή αρχιτεκτονικής Στάμου Στούρνα από τους γονείς του, με βασικό σκοπό την παροχή δωρεάν στέγης σε φοιτητές αρχιτεκτονικής για μελέτη και ανάπαυση, μπορείτε να δείτε εδώ. Η Άλλη Μεριά απέχει λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου και έχει εξαιρετική θέα στην πόλη, καθώς ο οικισμός έχει αμφιθεατρική διάταξη στην πλαγιά του Πηλίου. Εδώ μπορείτε να δείτε έναν χάρτη με την τοποθεσία του ξενώνα.

Η διαμονή θα γίνει μέσα στο κτίριο του ξενώνα με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, στις μεγαλύτερες ηλικίες, σε όσους έχουν θέματα υγείας κ.λπ. Επειδή τα κρεβάτια του ξενώνα είναι λιγότερα από τον εκτιμούμενο αριθμό των επισκεπτών, είναι καλή ιδέα να φέρει κανείς μαζί του φουσκωτό στρώμα ύπνου. Σε κάθε περίπτωση, αν οι χώροι του ξενώνα αποδειχθούν μικροί, θα υπάρχει πρόβλεψη για κατάλληλο χώρο κατασκήνωσης με σκίαση, οπότε θα χρειαστούν είδη κάμπινγκ (σκηνές, σλίπινγκ-μπαγκ, κ.λπ.).

Το πρόγραμμα της 3ης Συνάντησης περιλαμβάνει workshop, εκδηλώσεις, συναυλίες και προβολές και καλύπτει και τις τέσσερις μέρες.

IMG_9243 

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Ένα σχολείο για την Τσιάπας, το Κομπάνι, το Λουγκάνσκ» Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν ο Χρήστος Ελευθεριάδης, αρχιτέκτονας, μέλος της ΑΚΕΑ, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του σχολείου στην περιοχή της Τσιάπας στο Μεξικό, στο πλαίσιο της νέας κοινωνικής οργάνωσης των ζαπατιστικών κοινοτήτων, η Θάνια Βέζου, εκπαιδευτικός, μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για το Κομπάνι» και ο Κωστής Μασούρας, μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει σύνδεση μέσω Skype με αγωνιστές από το Κουρδιστάν και την Ουκρανία.

Στις 22:00 θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σουηδικής παραγωγής Crisis Document – A Survival Guide για την κρίση στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Marta Dauliūtė.


Εικόνα από το ντοκιμαντέρ Crisis Document – A Survival Guide

Εικόνα από το ντοκιμαντέρ Crisis Document – A Survival Guide

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Ο σχεδιασμός της μεθόδου και η μέθοδος του σχεδιασμού – Ψηφιακή λειτουργικότητα και ο ρόλος της παραμέτρου» Εισηγητές θα είναι ο Νίκος Πατσόπουλος, μέλος της ΑΚΕΑ, Αρχιτέκτονας – MSc Αλγοριθμικού Σχεδιασμού και ο Ευτύχης Ευθυμίου, Teaching Assistant στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Αρχιτεκτόνων).

Στις 19:00 θα γίνει workshop με θέμα τις εφαρμογές του ρόλου της παραμέτρου στο σχεδιασμό. Η ομάδα που προετοιμάζει το workshop αποτελείται από τους Αδάμ Δουλγεράκη, Ευτύχη Ευθυμίου, Νίκο Πατσόπουλο, Ελένη Καρανικόλα και Αλέξανδρο Τσιφάκη-Σιγάλα. Για το workshop θα ήταν χρήσιμο (αλλά όχι απαραίτητο) να έχει κανείς μαζί του λάπτοπ, ειδικά αν έχει εγκατεστημένο το Rhino 5 με το Grasshopper (τελευταία έκδοση).
Στις 22:00 θα γίνει συναυλία με τους Φου-Σου, οι οποίοι πλέον έχουν γίνει θεσμός στο πλαίσιο των Συναντήσεων Νέων Αρχιτεκτόνων.

IMG_9256 

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Εργασιακά – επαγγελματικά δικαιώματα των νέων μηχανικών/τεχνικών και το φοιτητικό κίνημα». Ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Μάντζαρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Ελένη Βαφειάδου, Γενική Γραμματέας του ΣΑΔΑΣ Αττικής, η Σοφία Περπινιά, μέλος της συλλογικότητας «ATTACK στην επισφάλεια και την ανεργία» η Έλλη Συμεών, μέλος της  Αριστερής Κίνησης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και η Ιωάννα Τσιαμούρα, μέλος της επιτροπής αγώνα φοιτητών αρχιτεκτονικής ΑΠΘ.

IMG_9255 

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Η αρχιτεκτονική και ο χώρος της πόλης από την οπτική του φύλου», με ομιλήτριες τη Λιάνα Ντυμένου από την Αριστερή Κίνηση Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, την Κωνσταντίνα Γκόντρα από την επιτροπή αγώνα φοιτητών αρχιτεκτονικής ΑΠΘ και τη Δήμητρα Σπανού, μέλος της ΑΚΕΑ και της Συντακτικής Επιτροπής της ηλεκτρονικής φεμινιστικής εφημερίδας «Φύλο Συκής».

Στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Διονύση Ρούσσο από τους Χειμερινούς Κολυμβητές (κιθάρα και φωνή), Θανάση Πέτρου (μπουζούκι) και Χρήστο Βασιλάκη (μπουζούκι).

 IMG_9245 

Την Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μετάβαση στην παραλία του Χορευτού, όπου θα παραμείνουμε όλη την ημέρα. Εκεί, στις 18:00 θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο «Το δικαίωμα στην πόλη, η παραγωγή του χώρου και τα κινήματα πόλης»με εισηγητές τον Κώστα Βουρεκά, μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ Αττικής και τον Γιάννη Δημόπουλο, μέλος της Αριστερής Κίνησης Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.

Η τιμή ενίσχυσης για την αυτοχρηματοδότηση της Συνάντησης θα είναι για όλο το τετραήμερο 10€ για φοιτητές, άνεργους και υποαπασχολούμενους και 20€ για τους  εργαζόμενους. Τα παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν.

Το φαγητό μας σε όλη τη διάρκεια της Συνάντησης θα το εξασφαλίσουμε μέσω Συλλογικής Κουζίνας. Στο πλαίσιο της Συλλογικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί workshop μαγειρικής με επικεφαλής τον Chef του εστιατορίου Kalos Aeras του Μπουένος Άιρες.

Για επικοινωνία, ενημέρωση, δηλώσεις συμμετοχής κλπ επικοινωνήστε μαζί μας στο facebook, στο mail: info@akea2011.com ή στα τηλέφωνα 6948135676 και 6988049307.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου