21 Απριλίου 2015

Δε δεχόμαστε καμία εντατικοποίηση των σπουδών μας!

ΑΥΡΙΟ 22_04 στις 10:30 μαζευόμαστε έξω από το καμαράκι του συλλόγου προκειμένου να κάνουμε ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στο μάθημα 04ΤΗ10, θεωρία αστικής ανάπτυξης και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο μάθημα αλλά και το μάθημα 06ΤΗ20, θεωρία χωρικού σχεδιασμού, η διδακτική ομάδα έχει προγραμματίσει προαπαιτούμενα τέστ τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου... Τι σημαίνει αυτό? Δεν έδωσες τις εξετάσεις? Δεν είχες χρόνο ανάμεσα στα τόσα μαθήματα και υποχρεώσεις που ορίζει αυτή η σχολή? Κόπηκες! Μπορεί το συγκεκριμένο να φαίνεται ένα απλό παράδειγμα και πολλών το αντανακλαστικό να είναι το " έλα μωρε, αφού δε μετράει καν στο βαθμό" ή "ας μας πιέσουν και λίγο", όμως η εδραίωση όλων αυτών των παραδειγμάτων είναι που έχει φτάσει την καθημερινότητά μας σε σημείο να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε. Από τις πολλαπλές παρουσιάσεις σε κάθε εξάμηνο, μέχρι τις υποχρεωτικές προπαραδόσεις, η ζωή μας στη σχολή έχει εντατικοποιηθεί σε τεράστιο βαθμό, ειδικά σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι-ες από εμάς αναγκάζονται να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα. Τέτοιου είδους φαινόμενα, ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν ότι γίνονται για το καλό μας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εδραιώνουν σταδιακά μια κατάσταση συνεχούς εξεταστικής, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα τρέχουν κυριολεκτικά σαν το Βέγγο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν! Δε θα έχουν χρόνο για οτιδήποτε άλλο, ούτε προφανώς χρόνο για να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία (βλέπε συνελεύσεις κλπ). Το γνωστό αστειάκι "death is not an excuse" έχει γίνει πραγματικότητα και δεν είναι απλά ένα προνόμιο των αρχιτεκτόνων που όπως λένε πολλοί "τι να κάνουμε? η δουλειά μας είναι τέτοια που έτσι πρέπει να δουλεύουμε". Η ίδια λογική επικρατεί και εδραιώνεται μέρα με τη μέρα σε κάθε σχολή. Μια ματιά στην αλλαγή των ρυθμών σπουδών τα τελευταία χρόνια αρκεί για να το καταλάβει κανείς.


*Μετά τη μαζική παράσταση στο μάθημα 04ΤΗ10, πηγαίνουμε και στο μάθημα της Στατικής του 1ου έτους και απαιτούμε να ακυρωθεί και σε αυτό η προαπαιτούμενη άσκηση που αν δε δοθεί στο τέλος της επόμενης βδομάδας, στερεί ένα ποσοστό του βαθμού στο τέλος... 

Μαζευόμαστε, λοιπόν, και διεκδικούμε συλλογικά τα κεκτημένα του συλλόγου μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ. 
ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου