4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠ 04/12/2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΜΠ (4/12/2013)

ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!


Μετά από 13 βδομάδες σκληρούανυποχώρητου αγώνα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι-απεργοί του ΕΜΠ και των άλλων Παν/μιων ανάγκασαν την κυβέρνηση του «νόμος και τάξη» να καθίσει για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του μια σημαντικήεπιτυχία της απεργίας, των ίδιων των εργαζόμενων και όχι προϊόν «μεγαλοψυχίας» του υπουργού, ή «σοφής μεσολάβησης» κανενός όψιμου «σωτήρα».

ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που πρέπει ο αγώνας μας να ΝΙΚΗΣΕΙΤΩΡΑ είναι η στιγμή που πρέπει η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να δώσει ΛΥΣΗ που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας, στέλνοντας ένατεράστιο μήνυμα αισιοδοξίας στο εργατικό κίνημα, σε όλα τα κομμάτια του λαού που χτυπιούνται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η νίκη της απεργίας θα είναι ΜΕΓΑΛΗΣΥΜΒΟΛΗ στην πάλη του λαού για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

Κάθε ώρα είναι κρισιμότερη από την προηγούμενη. Ο συσχετισμός αλλάζει από στιγμή σε στιγμή. Τη χθεσινή μέρα, η κυβέρνηση την αξιοποίησε για να προχωρήσει σε κίνηση «πυγμής», στέλνοντας τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας σε απεργούς, διώκοντας πειθαρχικά τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Στην κυβερνητική «πυγμή» απαντάμε αταλάντευτα, ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ! Με όπλο την απεργία μας,συνεχίζουμε για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στη βάση των αιτημάτων μας. Δεναναζητούμε «σωτήρες», ούτε «μεσολαβητές», ειδικά σε μηχανισμούς που από την αρχή υπονόμευσαν τον αγώνα μας.

Βγάζουμε συμπεράσματα, διδασκόμαστε από την πείρα του αγώνα μας, δυναμώνουμε την ενότητά μας! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΔΙΚΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! Δεν πετάμε στα σύννεφα, έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και του γενικότερου συσχετισμού, όμως αυτός είναι ομόνος δρόμος που ΣΗΜΕΡΑ μπορεί να φέρει αποτέλεσμα για το κίνημα. Μπορούμε με αγώνα, πίεση, αποφασιστικότητα, να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση, μέσα από τη διαπραγμάτευση, τις λύσεις που απαντούν στις ανάγκες μας. Λύσεις που να διασφαλίζουν ότι:

  1. Κανένας εργαζόμενος δε θα φύγει από τη δουλειά του στο ΕΜΠ,
  2. Δε θα θιγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα,
  3. Θα παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι συνδικαλιστικές διώξεις και κάθε είδους ποινές στους συναδέλφους που περήφανα άντεξαν και δεν απογράφηκαν.
  4. Θα ακυρωθεί η απαράδεκτη «μοριοδότηση»-καρπός του κυβερνητικού εκβιασμού της απογραφής.



Πιο συγκεκριμένα, για το ΕΜΠ, ζητάμε από την κυβέρνηση να εγκρίνει όσες νέες οργανικές θέσεις εργαζομένων απαιτηθούν για το Ίδρυμα (οι οποίες θα κατανεμηθούν σε θέσεις προσωπικού όλων των κλάδων πλην μελών ΔΕΠ), έτσι ώστε με ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μετακίνηση ήδη υπηρετούντων συναδέλφων με τα αντίστοιχα προσόντα στις νέες θέσεις και κάλυψη των κενών και των υπόλοιπων νέων θέσεων με εργαζόμενους που βρίσκονται στις λίστες διαθεσιμότητας, να επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης του συνόλου των «διαθεσίμων» στο ΕΜΠ. Ζητάμε την διασφάλιση της κατά προτεραιότητα μετακίνησης όσων εθελοντικά επιθυμούν να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες. Απαιτούμε, τέλος,γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι η όποια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα υλοποιηθεί στοακέραιο.

Στη βάση αυτών των διεκδικήσεων,

(α) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013,
(β) Συγκροτούμε ομάδα εκπροσώπων που θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την παρουσίαση των αιτημάτων μας και
(γ) Συγκαλούμε νέα ΓΣ, αύριο Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, για να εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα μετά την συνάντηση των εκπροσώπων μας με την κυβέρνηση.
(δ) Καλούμε σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΑΕΙ έξω από το ΥΠΑΙΘ την ώρα της συνάντησης των εκπροσώπων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου