23 Σεπτεμβρίου 2012

ολοι/ες στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ





Η οικονομική εξαθλίωση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πηγάζει  από μια σειρά μέτρων τα οποία αποτελούν επιταγές  της τρόικας. Σε μια κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη την κοινωνία, τα αγωνιστικά κομμάτια της νεολαίας καλούνται να δώσουν το στίγμα  τους και να βάλουν ένα  τέλος στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, το  φοιτητικό κίνημα μαζί με τους μαχόμενους εργαζομένους
πρέπει να παλέψει για την συνολική ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και του ακροδεξιού δεκανικιού του συστήματος  της Χρυσής Αυγής που σπέρνει την τρομοκρατία στα αγωνιζόμενα κομμάτια  της κοινωνίας και  σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες(μετανάστες, εξαθλιωμένους, κτλ), καθώς γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η κοινωνική βαρβαρότητα θα συνεχιστεί και η ανατροπή είναι η μόνη λύση.
Το δρόμο έδειξαν οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος με αποκορύφωμα την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας και τη διαδήλωση στη ΔΕΘ. Η ελπίδα του κόσμου της εργασίας βρίσκεται στην ανυπακοή, την αντίσταση και την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων υλοποιούν πιστά  της επιταγές  της ΕΕ και του ΔΝΤ!
Με ένα πανεργατικό, αγωνιστικό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα υπερβαίνει τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και θα στηρίζεται στα σωματεία, τις εργατικές συνελεύσεις και τον ταξικό συντονισμό της εργατικής βάσης. 
Στο πλάι των εργαζομένων πρέπει να σταθεί και το φοιτητικό κίνημα το οποίο  δεν  καλείται  μόνο να δώσει αγώνα  για τα εσωτερικά ζητήματα των σχολών, αλλά και  να συνδέσει τον αγώνα του με την κοινωνία ενάντια  στις πολιτικές λιτότητας. Σαν μελλοντικοί εργαζόμενοι οφείλουμε να αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ανήκουν και να παλέψουμε για τη ζωή την οποία δικαιούμαστε. Η απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου είναι ο πρώτος κόμβος του κινήματος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ.
Το φοιτητικό κίνημα σαν μια από τις πρωτοπόρες δυνάμεις στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό καλείται να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πως η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης δεν πάει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου