22 Ιανουαρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ

   
    Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται στο Μικτο Ορκωτο Δικαστηριο της Χαλκίδας, η δίκη του συντρόφου Γ.Ματζούνη, καθώς και άλλων 11 κατηγορουμένων που    συνελήφθησαν στο πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο της 8ης Μάρτη 2007. 
 Ήταν η ημέρα ψήφισης του "νέου" νόμου-πλαίσιο (υπουργος παιδειας Μ.Γιαννακου) για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ολόκληρη εκπαιδευτική κοινότητα διαδήλωνε στους δρόμους της Αθήνας, αμφισβητώντας έμπρακτα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναθεώρηση του αρ.16 και του Συντάγματος και παλεύοντας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαιου.
    Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά επέλεξε για σύμμαχό της την ωμή βία και καταστολή και η πορεία χτυπήθηκε με απίστευτη βαναυσότητα -αποτέλεσμα αυτού ήταν και οι 61 προσαγωγές.
  Σε μια περίοδο οξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων αλλά και έντονων κινηματικών διεργασιών που αμφισβητούν τη συγκυβέρνηση του κεφαλάιου και τη διεξοδο "σωτηρίας" που αυτη προτείνει, οι διώξεις αγωνιστών έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις όσων ερχονται σε ρηξη με την κυριαρχη πολιτική. Ποινικοποιούν τον ίδιο τον αγώνα για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαροτητας και διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ_ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου