14 Μαρτίου 2012

Για το μπλοκάρισμα των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης


     Για άλλη μια φορά, σήμερα Τετάρτη 14|3, απέναντι στους πρόθυμους του υπουργείου στάθηκαν οι σύλλογοι προτπυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ο ΕΣΔΕΠ και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ ματαιώνοντας την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα συμβούλια διοιήκησης, μπλοκάρωντας οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου. Κόντρα στο μούδιασμα και το κλίμα σιωπής και συναίνεσης που θα βόλευε την κυβέρνηση εν όψη βουλευτικών εκλογών, ορίζονται γενικές συνελέυσεις στην πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων, ενώ μετράμε ήδη 4 αποφάσεις γενικών συνελέυσεων σε αγωνιστική κατεύθυνση, ενάντια στη συγκρότηση των συμβουλίων και οποιασδήποτε πτυχής του νόμου, που ξαναποιάνουν το νήμα των κινητοποιήσεων και βγάζουν το φοιτητικό κίνημα στο προσκήνιο.
      Η προώθηση του νόμου - Διαμαντοπούλου βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο, το οποίο δεν προκύπτει από τις δήθεν αντιφάσεις και την κακοδιατύπωση του νόμου, όπως θέλουν να λένε η πρυτανεία του ΑΠΘ και η Σύνοδος Πρυτάνεων, αλλά από την πλειοψηφική απονομιμοποίησή του στη νεολαία, τους εργαζόμενους και μια σημαντική μεριδά καθηγητών και την εναντίωση σε αυτόν μέσα από συλλογικά οργανωμένες κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του. Αυτό γίνεται κατανοητό από την Οργανωτική Επιτροπή για τη Συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης και τους υποψήφιους για αυτά. Αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν μια εχθρική και μισητή μειοψηφία που στρέφεται ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας και καταφεύγουν  στους μόνους τους συμμάχους. Την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ! Αυτό άλλωστε δείχνει το κείμενο μερίδας καθηγητών το οποίο ουσιαστικά λίγες μέρες πριν την τρίτη προσπάθεια τους να στήσουν το συμβούλια διοίκησης στο ΑΠΘ ζητά την παρέμβαση της αστυνομίας σε περίπτωση παρεμπόδισης διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό δείχνει η υποδοχή που επιφύλασσε η Σύνοδος Πρυτάνεων και η αστυνομία στα Γιάννενα, στους φοιτητές που διοργάνωναν συλλαλητήριο στις 9|3. Αυτό δείχνει η σημερινή σκηνοθετημένη προσπάθεια εισβολής στο αποκλεισμένο από όλους εμάς κτίριο της Ν.Ο.Π.Ε., σημείο το οποίο όρισε η Οργ. Επιτρ. ως τόπο διεξαγωγής των εκλογών. Οι πρόθυμοι του υπουργείο με το ένα χέρι σπρώχνανε την περιφρούρηση των συλλόγων και με τ' άλλο δείχνανε στους έμπιστους συμμάχους της κυβέρνησης, τα ΜΜΕ, τί να "τραβήξουν" και τί να πουν. Η σημερινή τους απόπειρα δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ωμή προβοκάτσια!
    Το σχέδιο δυσφήμισης και απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων του φοιτητικού κινήματος και όλων των πληττόμενων κομματιών του πανεπιστημίου, παρόλα αυτά ξαναέπεσε στο κενό. Παρά την ανεστραμμένη πραγματικότητα που θέλουν να παρουσιάσουν ΜΜΕ και η οικτρή συμμορία των "επίλεκτων της Διαμαντοπούλου", αυτό που δε μπορεί να αποκρύφτεί από το λαό, είναι ότι οι αποκαλούμενες από τους υπηρέτες του κεφαλαίου, μειοψηφίες δεν είναι παρά οι πραγματικές πλειοψηφίες. Πλειοψηφίες που μαζί με το λαό έχουν πραγματικό υλικό συμφέρον να υπερασπιστούν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και να ανατρέψουν συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου